Adventi táplálkozás egészségesen

A karácsony közeledtével mindenképp fontosnak tartottuk, hogy készüljünk egy rendezvénnyel "Adventi okos táplálkozás" címmel, ahol külön foglalkozunk az ünnepekkori egészséges táplálkozás fontosságával. A rendezvényen előadást tartott Imre Etelka, dietetikus. Előadásában kitért arra, hogy emberi kapcsolataink színterein általában jelen van a bőséges evés-ivás, annak minden egészségre gyakorolt hatásával, következményével. Sokan esetleg már karácsony közeledtével tartanak attól, hogy hány kilóval lesznek nehezebbek mire véget ér az ünnepi időszak, hiszen a szűk családikörben töltött nap után, megkezdődik a tágabb család látogatása, rokonokhoz utazás, ahol a szentestéhez hasonlóan további ételekkel kínálják az embert, amire pedig esetleg nem szívesen mondunk nemet. A karácsonykor elfogyasztott hagyományos ételekről esett szó, amelyet a magyar ember szívesen fogyaszt, majd Imre Etelka rátért arra, hogy néhány változtatással ezek lehetnek egészségesek is. Minden fogásra részletesen kitért, hogyan érdemes újra gondolni őket. Fontos, hogy az ételek készítésekor felismerhető, egyértelmű alapanyagokat használjunk. Felhívta a résztvevők figyelmét a mértéktartásra, valamint arra, ha valakinek állandó diétát kell tartani, akkor ettől az ünnepekkor se térjen el. Kitért arra is, hogy a gyermekek számára is fontos az egészségük megőrzéséhez biztosítani a megfelelő tápanyagokat az ünnepek alatt is, valamint, hogy ne feledkezzünk meg ebben az időszakban sem a mozgásról, akárhány évesek is vagyunk. Dietetikusunk az előadás végén a felmerült kérdésekre is készségesen válaszolt.

A rendezvény végén a látógatókat catering várta. Friss, meleg teával készültünk, valamint megkóstolhatták a cukormentes diós és mákos bejgliket, valamint a hagyományos diós és mákos bejgli mellett, a különleges aszaltszilvásat és narancsos-diósat is. Ezenkívül készültünk a szamos különleges szaloncukraival is.