Az októberi látás hónapja alkalmából szervez rendezvényt a ZEFI

2008 óta az októberi hónap a látás hónapja. Ez egy egész Európára kiterjedő kezdeményezés, amely akciókkal, ingyenes szűrővizsgálatokkal várja az érdeklődőket.

A külvilágból érkező információk 80%-ban veszi fel és továbbítja a látás érzékszerve. Ahhoz, hogy teljes életet tudjunk élni, elengedhetetlen szüksége az éleslátás, hiszen fontos, hogy jól lássunk a precíz munkavégzésben, a sportban, a felelősségteljes közlekedésben. A romlott látás korrigálható szemüveggel vagy lencsével.

Nem érdemes amellett sem elmennünk, hogy  digitális eszközök (számítógép, laptop, tablet, okostelefon, TV) használatával elősegítjük a szem gyorsabb romlását, ugyanis az ezek által az eszközök által kibocsátott kék fény a retinán keresztül közvetlenül bejut a szembe. Ez rövid távon látásromlást, akár makuladegenerációt is okozhat, amely elsősorban időskori megbetegedés.

Ezekről és még sok más érdekes információról lesz szó az október 31-i „A látás hónapja” alkalmából rendezett ZEFI rendezvényen. Az előadások mellett ingyenes szűrés vár minden érdeklődőt.