Csobbanjunk az egészségbe - a Paskál Strandon tartott egészségnapunkról röviden

Első alkalommal rendeztük meg egészségnapunkat a Paskál Strandon, ahol különféle szűréseket végeztünk a Nemzeti Népegészségügyi Központ által biztosított szűrőbusszal együttműködve. A strand vendégei vettek részt a szolgáltatásunkon, felnőttek és gyerekek egyaránt, összesen 232 fő.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ által biztosított szűrőbuszon szájüregi szűrést és bőrgyógyászati vizsgálatot végeztek. A bőrgyógyászati szűrésen tájékoztattuk a résztvevőket, hogy a melanóma szűrésre szükséges rendszeresen eljárni valamint, hogy a strandon való napozáskor oda kell figyelni a bőr megfelelő védelmére és magas faktor számú fényvédő krémet érdemes használni. Továbbá a látásvizsgálaton a színtévesztést is szűrtünk, de a legnépszerűbb vizsgálatnak az In-body testanalizálás bizonyult. A kitelepülésen a mozgás programokat tartó kolléganőnk is részt vett és napi többszöri, rövid, átmozgató tornát tartott a lelkes résztvevőknek.

A Paskál Stranfürdő örült a kezdeményezésnek, többen érkeztek a szűrésre családostul. Gyermekeknek csillámtetováslással kedveskedtünk és a résztvevők közül aki legalább 6 szűrésen részt vett, ajándékban részesült.

Több résztvevő jelezte, hogy szeretnének életmód váltó programjainkon részt venni, továbbá akiket a bőrgyógyász kiszűrt, ők további kivizsgáláson vesznek majd részt.