Túrós Zabpalacsinta Vanília Pudinggal

Jöjjön mára egy igazán finom és egészséges desszert!

Túrós Zabpalacsinta Vanília Pudinggal

Zabpalacsinta:

- 300 g zabliszt

- 3 dl szóda

- 2 dl mandulatej

- Csipet só

Mindent összeöntünk és elkeverünk, amíg híg állapotot nem kapunk. Serpenyőt bekenjük kókuszzsírral és a palacsintákat kisütjük.

Túró töltelék:

- 500 g sovány túró

- 3 tojássárgája

- 3 tojásfehérje

- Citromhéj

Mindent összekeverünk, majd a tojásfehérjét habbá verjük és a többi alapanyaghoz öntjük, de figyeljünk oda, hogy ne törjük össze a habot, tehát lassan keverjük el.

Vanília puding:

- 500 ml mandulatej

- 1 egész tojás

- 1 sárgája

- Eritrit (ízlés szerint)

- 2 csapott evőkanál rizsliszt

- csipet só

- Vanília aroma

A tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük az eritrittel, vanília aromával és a sóval kikevert tojást. Pár perc után lassú kevergetés mellett beleszitáljuk a rizslisztet és addig hagyjuk főni, amíg be nem sűrűsödik.

Palacsintát betöltjük a töltelékkel és feltekerjük, utána tepsibe rakjuk őket. Próbáljuk meg kitölteni az egész tepsit. Majd öntsük le a vanília pudinggal az egészet és tegyük be a sütőbe 180 fokon, kb 20 percre.

(Lehet 3 részbe vágni a palacsintát és úgy a ’’talpára’’ állítani és kitölteni a tepsit, mint a képen.)