Zöldfűszeres túrókrémmel töltött gombafejek

Zöldfűszeres túrókrémmel töltött gombafejek (2 adag):

- 10 db gombafej (szárai mehetnek gombakrémnek vagy zöldségalaplé készítéséhez)

- 125g sovány túró

- 2 evőkanál joghurt

- 40 g gouda sajt

- só, bors, szárított metélőhagyma (ízlés szerint és/vagy egyéb fűszerezés)

- 130 g bulgur(kétszeres mennyiségű vízben kell főzni)

- 200 g fagyasztott zöldség (esetemben 30g zöldborsó, 170g brokkoli)

- só

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 200 fokra. A mirelit zöldségeket felteszem főni annyi vízben amennyi éppen ellepi (esetemben megegyezett a bulgur kétszeresének megfelelő mennyiséggel), sózom és 5 percig főzöm. Ezután a főzővizet nem öntöm ki, hanem a bulgurhoz adom (sózom, ha a zöldégnél nem sóztam, vagy ha kevésnek bizonyult). Ezzel megőrizve a zöldségből kioldódó ásványi anyag tartalmat. A bulgurt körülbelül 5 percig közepes lángon főzöm, és utána egy konyharuhával letakarva félreteszem. Eközben a túrókrémet kikeverem a joghurttal és a fűszerekkel. A gombafejeimet sütőpapírra helyezem és megtöltöm a fűszeres túrókrémmel, végül megszórom reszelt sajttal. A sütőben 200 fokon 20 percig sütöm a gombát, majd a végén néhány percet pirítom.

A bulgur időközben a gőzben teljesen megpuhult, összekeverhető a zöldségekkel. Jó étvágyat!

 

 

Kövess minket facebookon és instagramon is:

ZEFI oldal: https://www.facebook.com/zefizuglo/

ZEFI - testünk egészsége https://www.facebook.com/groups/833371893831756/

ZEFI mentális immunerősítés csoportja https://www.facebook.com/groups/819125255243069/

ZEFI instagram: https://www.instagram.com/zugloi_efi