Zsenge zöldborsó krémleves recept

Ebben a nyári melegben kiváló ebéd vagy vacsora lehet egy könnyed, zsenge zöldborsóból készült krémleves, amely akár hidegen is fogyasztható. A recept a következő:

Hozzávalók 2 adaghoz:

• 200 g zöldborsó

• 1 fej vöröshagyma + 2 gerezd fokhagyma

• 1 közepes méretű krumpli

• ízlés szerint adható hozzá brokkoli is

• 2 dl kókusztejszín

• só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint

Elkészítés: A hagymákat vízen vagy kevés olajon üvegesre pároljuk, utána mehet hozzá a borsó, a felkockázott krumpli és a brokkoli is. Az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket, majd alacsony lángon lefedve puhára főzzük őket. Menet közben fűszerezzük a levest, majd a tűzről levéve 1 dl kókusztejszín hozzáadásával botmixer segítségével krémesre turmixoljuk, a maradék 1 dl-t pedig díszítésként a leves tetejére locsoljuk. Teljes kiőrlésű kovászos kenyérrel tálalva isteni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kövess minket facebookon és instagramon is:

ZEFI oldal: https://www.facebook.com/zefizuglo/

ZEFI - testünk egészsége https://www.facebook.com/groups/833371893831756/

ZEFI mentális immunerősítés csoportja https://www.facebook.com/groups/819125255243069/

ZEFI instagram: https://www.instagram.com/zugloi_efi