cukor

Éjszakai evés szindróma

Egy tanulmány azt mutatta ki, hogy a tartós éjszakai táplálkozás és a cirkadián ritmus megzavarása megváltoztatja az anyagcserét, csökkenti az alapanyagcserét, növeli a vér glükózszintjét, és ezáltal az elhízás és a cukorbetegség kockázatát is. Ráadásul a pszichoszociális stressz és a mozgásszegény életmód is hozzájárul az anyagcsere megzavarásához. forrás: patikamagazin.hu

Vérnyomásbeteg és cukorbeteg vagy? Úgy élhetsz, mint az egészségesek!

Mint valamennyi családorvos, én is sokszor találkozom olyan beteggel, akinek egyidejűleg van cukor- és magasvérnyomás betegsége. Számtalan kérdést tesznek fel pácienseim, érthető, elfogadható választ várva. Ebben a cikkben a leggyakrabban felmerülő problémákat tárgyalom. Arra keresünk választ, hogy mennyiben jelent nagyobb rizikót az, ha meglévő hipertónia mellett kialakul a cukorbetegség is, vagy ha a már ismert cukorbetegség mellett a vérnyomás is tartósan magassá válik. Miért fordul elő gyakran a két betegség együtt? Mi az a metabolikus szindróma?

Ezekből sokat ehetsz – szénhidrátban szegény zöldségek

A szénhidrátban szegény zöldségek biztonságos táplálékot jelentenek egy 2-es típusú cukorbetegnek, de fogyókúrás étrendnek is alapvető elemei. (Nlcafe) Szerencsére akad néhány zöldségféle, amivel úgy lakhatunk jól, hogy kifejezetten kevés szénhidrátot viszünk be a szervezetünkbe, és az étkezéssel nem ugrasztjuk meg  a vércukorszintünket.

Oldalak