diabétesz

Zuglói Cukorbetegek klubja minden hónap második hétfőjén a CivilHázban!

Kedves Lakosok!

Figyelmükbe ajánljuk a nagymúltú Zuglói Cukorbetegek Klubja, mely most új helyszínen a CivilHázban várja az érdeklődőket, minden hónap második hétfőjén.

Ebben a hónapban 2021.10.11-én , hétfőn találkozunk személyesen!

Szakmai vezető: Dr. Golub Iván főorvos

Klubvezető: Kocsner Lászlóné

 

Kövess minket facebookon és instagramon is:

Ingyenes vércukorszint mérést szervezett a ZEFI

November 14-e a Diabétesz Világnapja!

A 21. század egyik legnagyobb egészségügyi problémája a cukorbetegség. Két diabéteszesből egy nem tudja, hogy beteg.

Fontos, hogy megelőzzük a cukorbetegség kialakulását. A rendszeres vizsgálat mellett fontos a megfelelő étkezés és a rendszeres mozgás beépítése a mindennapi életünkbe, valamint a stressz csökkentése relaxációs gyakorlatokkal, jógával, sétával, pihenés beiktatásával. Ezek mind hozzásegíthetnek a megelőzéshez.

Dió a diabéteszes lábfekély gyógyítására és a vércukorszint csökkentésére

A dió (Juglans regia) gyógyhatásai a macesz.hu oldalon: Hagyományos felhasználása: tonizáló, stimuláló, emésztést elősegítő és salaktalanító. Ezért ajánlják angolkórra, nyirokrendszeri betegségekre, tüdő-és csont tbc-re. Jól megfigyelhető hatása van az emésztőrendszerre és az izomzatra. Vértisztító, serkenti a máj tevékenységét és a vérkeringést. Antibiotikus hatása régóta ismert a népgyógyászatban. Vidéken a lépfenét is kúrálták vele.

A D-vitamin hiányának veszélyei

Milyen szerepet játszhat az asztma, a rák, a depresszió, a szívbetegség, és a diabétesz kialakulásában, valamint a súlygyarapodásban a D-vitamin hiánya? Cikkünkből megtudhatod, hogy miért lehet a D-vitamin az egyike a legfontosabb tápanyagainknak, kit veszélyeztet leginkább a hiánya, és mik a legbiztonságosabb módjai, hogy D-vitaminhoz juss. A cikk folytatása a kamaszpanasz.hu oldalon

Oldalak