egészség

Online gerinctorna a ZEFI-vel

A ZEFI tevékenysége a betegségmegelőzés, Zugló kerületében folyó egészségügyi és prevenciós programokkal, civil kezdeményezések és szervezetek összehangolásával foglalkozunk. Ugyanakkor a járványügyi helyzetre való tekintettel szüneteltetjük a szolgáltatásainkat, de szeretnénk, ha online továbbra is elérhetőek lennénk az Önök számára. Így elindítottuk youtube csatornánkat, ahol az első videónkat meg is tekinthetik. Edzőnk, Ládonyi Bori tart gerinctornát, így ezt otthon is el tudják végezni:

 

Bajnokok tartanak testnevelésórákat

Zuglói Lapok Tudosítása:

Az egészségmegőrzés egyik módszere a rendszeres mozgás és sportolás. Ezért a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda (ismertebb nevén ZEFI) 2020-ban programot hirdetett a mozgás és sportolás népszerűsítése érdekében.

2020 olimpiai év, így még inkább a sportoláson, a mozgáson van a hangsúly – mondta Szécsi Emese, az iroda vezetője. – Szeretnénk mi is ezt a vonalat erősíteni, a megcélzott célközönségünk pedig az a korosztály, amelyet még lehet mozgásra, sportolásra ösztökélni.

Daganatos és érszűkületes beteget is kiszűrtek

Zuglói lapok tudósítása:

Több mint kétszázan vettek részt a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda által szervezett Őszbúcsúztató egészségnapon. Az Örs vezér terei rendelőben tizennyolcféle szűrővizsgálatot végeztek el ingyenesen a jelentkezőkön.

A november utolsó hévégéjén megrendezett program iránt már előzetesen nagy volt az érdeklődés. Bizonyos vizsgálatokra – mint például az EKG, vagy a nyaki érszűkület,- illetve pajzsmirigy ultrahang – napokkal korábban elkeltek az időpontok.

Amikor az élet egy lépéssel hamarabb kezdődik

Zuglói lapok tudosítása:

Lila kiegészítőket viselő édesanyák és lila ruhás gyerekek töltötték meg a Zuglói Civil Házat november 16-án. Ezen a napon ilyen színbe borul sok közintézmény is, hogy így hívják fel a figyelmet a koraszülöttek nemzetközi világnapjára. Zuglóban először szerveztek olyan rendezvényt, ahol az érintettek széleskörű tájékoztatást és tanácsokat kaphattak.

Az októberi látás hónapja alkalmából szervez rendezvényt a ZEFI

2008 óta az októberi hónap a látás hónapja. Ez egy egész Európára kiterjedő kezdeményezés, amely akciókkal, ingyenes szűrővizsgálatokkal várja az érdeklődőket.

A külvilágból érkező információk 80%-ban veszi fel és továbbítja a látás érzékszerve. Ahhoz, hogy teljes életet tudjunk élni, elengedhetetlen szüksége az éleslátás, hiszen fontos, hogy jól lássunk a precíz munkavégzésben, a sportban, a felelősségteljes közlekedésben. A romlott látás korrigálható szemüveggel vagy lencsével.

Elindult a Súlyfosztó klub

Zuglói lapok tudosítása:

Kalóriaszámolás helyett vegyes, változatos étrendet kell követni, nincs tiltott étel, csak kerülendő mennyiség – ez az egyik fő irányelve a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda szeptember 16-án indult, ingyenes Súlyfosztó klubjának.

Dietetikus, pszichológus és edző is segíti a résztvevőket, akik az első alkalom előtt testanalízisen vettek részt. Imre Etelka dietetikus hangsúlyozta, az életmódváltó program elsősorban mennyiségbeli diétán alapul.