gyermekeknek

Őszi mondókák gyermekeknek

Kedves Szülők!

Szoktatok mondókákat tanulni gyermekeitekkel? Vannak kedvencek? A mai napra Petra gyakornok hozott pár őszi mondókát, amit meg lehet tanítani a gyermekekkel.

A mondókák fejlesztik a gyermeki képzelőerőt, ezáltal még jobban megismerkedhet a környező világgal, természettel, évszakokkal.

A mondókák ismételgetésével pedig a gyermek szókincse is gyarapodik. A ritkán használt, vagy régies szavak, kifejezések megismerése által, elsajátítja a magyar nyelv dallamát, ritmusát.

Nektek melyik lett a kedvencetek?

FOLT projekt - lelki egészség tanácsadás gyermekek részére

Szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani a FOLT projektet, amely a Forrás Lelki Segítők Egyesülete által megvalósuló online lelki egészség tanácsadás szolgáltatás gyermekek részére.

Az Egyesület működéséről szolgáltatásairól az alábbi rövid és szemléletes prezentációban olvashatnak: https://www.canva.com/design/DAEkvoJjG3M/pKFuJPlUGTB60Vm_BpAZ8Q/view 


 

Egészséges táplálkozás a gyermekkorban

Egészséges táplálkozás gyermekkorban

• A megfelelő életmód kialakítása már egészen kiskorban fontos és előnyös, ugyanis így nagyobb eséllyel válik gyermekünkből tudatos felnőtt.

• Először is fontos, hogy a szülő jó példát mutasson, enélkül hogyan várhatnánk el, hogy a gyermekek jól egyenek?!

• Az étkezéseket tervezzük meg előre, ezzel is energiát spórolunk, alkalmanként pedig a hozzávalókat is beszerezhetjük közösen így a kisebbek is megismerkednek a különböző élelmiszerekkel.