hipertónia

Aktív közösség segítheti egymást

ZUGLÓI LAPOK tudosítása: Az alvászavarral, a magas vérnyomással élőknek ad tanácsokat a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda Bagoly Klubja. Előadásokkal, a jó tapasztalatok megosztásával segítik az ingyenes klub tagjainak életét. Minden hónap első szerdáján a Hermina úti szakrendelő második emeleti tanácstermében várják az érintetteket. Volt már szó az időskori magas vérnyomásról, a betegség gyógyszeres és nem gyógyszeres kezeléséről, a tervek szerint a jövőben meghívott előadók beszélnek a társbetegségekről is, valamit a pihentető alvást segítő tanácsokat is kaphatnak a jelenlévők.

Vérnyomáscsökkentés tejsavóval? – magyar kutató eredményei rangos szakfolyóiratban

Egy októberben publikált, friss kutatás szerint bizonyos tejfehérjék révén csökkenthetőek a szívbetegség és a szélütés rizikófaktorai. A readingi egyetem égisze alatt a vizsgálatot fiatal magyar kutató, dr. Fekete Ágnes vezényelte le. forrás: hirado.hu

Magas vérnyomás gyerekkorban – ezek a veszélyei

Ritkábban, de sajnos ez is előfordul: a gyermeknél magas vérnyomást állapít meg az orvos. Ijesztő dolog ilyen diagnózist hallani egy egészen pici gyermekről – nemkülönben egy tinédzserről is –, hiszen a köztudatban a hipertónia az elhízott, elkényelmesedett felnőttek problémája. Vajon miért alakulhat ki mégis egy gyereknél, és hogyan kezelhető? Tovább a cikkre: nlcafe.hu

Szép új helyiségben a Hypertonia Centrum az Örs Vezér téren

hipertonia centrum megnyito A mai napon a Zuglói Egészségügyi Szolgálat Örs vezér téri rendelőjében átadták a megújult Hypertonia Centrumot. Az átadáson Ádám Ágnes doktornő mondott beszédet. Az önkormányzati támogatásból felújított rendelőben, kulturált körülmények között várja betegeket a II. 209-es szobában, hétfőn 11-16 és csütörtökön: 14-16 óra között.

Súlyos betegségek előjele a nyugtalan láb szindróma

A nyugtalan láb szindróma fontos biomarker lehet, mellyel komolyabb egészségügyi panaszokat is felderíthetnének - állítja egy amerikai szakértő, aki szerint nagyobb figyelmet kellene fordítani erre a betegségre.  Dr. Sanford H. Auerbach neurológus szerint a nyugtalan láb szindróma megléte - különösen a középkorú férfiak esetében - gyakran a még fel nem derített kardiovaszkuláris betegségekre, illetve magas vérnyomásra utal.

Oldalak