Diabétesz

Zuglói Cukorbetegek klubja minden hónap második hétfőjén a CivilHázban!

Kedves Lakosok!

Figyelmükbe ajánljuk a nagymúltú Zuglói Cukorbetegek Klubja, mely most új helyszínen a CivilHázban várja az érdeklődőket, minden hónap második hétfőjén.

Ebben a hónapban 2021.10.11-én , hétfőn találkozunk személyesen!

Szakmai vezető: Dr. Golub Iván főorvos

Klubvezető: Kocsner Lászlóné

 

Kövess minket facebookon és instagramon is:

Ingyenes vércukorszint mérést szervezett a ZEFI

November 14-e a Diabétesz Világnapja!

A 21. század egyik legnagyobb egészségügyi problémája a cukorbetegség. Két diabéteszesből egy nem tudja, hogy beteg.

Fontos, hogy megelőzzük a cukorbetegség kialakulását. A rendszeres vizsgálat mellett fontos a megfelelő étkezés és a rendszeres mozgás beépítése a mindennapi életünkbe, valamint a stressz csökkentése relaxációs gyakorlatokkal, jógával, sétával, pihenés beiktatásával. Ezek mind hozzásegíthetnek a megelőzéshez.

Átvették a műszereket a ZEM háziorvosai

A készülékeket egy, a Zuglói Egészségmegőrző Modellről (ZEM) és a web-es felületről szóló tájékoztatón kapták meg az orvosok szeptember elsején. A programon Karácsony Gergely polgármester azt mondta: egyre nehezebb megtartani a háziorvosokat, ezért a képviselő-testület nemrégiben elvi döntést hozott arról, hogy csökkentik a terheiket, újragondolják a háziorvosi rendszert, az ösztönzést. (zuglo.hu) [Best_Wordpress_Gallery id="1" gal_title="Átvették a műszereket a ZEM háziorvosai"]

10 meglepően cukros élelmiszer

Sajnos az elhízás, a cukorbetegség illetve a komolyabb betegségek, mint a magas vérnyomás vagy a szívroham gyakoriságának tekintetében az elsők között áll országunk. Ezek oka gyakran maga a cukor – persze, nem mindegyik fajtája. Segítünk, mely kajákat célszerű elkerülnöd, ha egészséges és csinos akarsz maradni! Tovább a kamaszpanasz.hu írására. A leggyakoribb rejtett cukortartalmú étkek:
  • Müzliszeletek
  • Müzlik
  • Barbecue szósz
  • Ketchup

Oldalak