EKG mérés Apple Watch szíjjal

Hiánypótló óraszíj érkezhet hamarosan az Apple Watch-hoz. Az egészségünk megőrzése rendkívül fontos, az Apple pedig elkötelezett híve ennek az irányvonalnak. Ezért került többek között az okosórájukba pulzusmérő, valamint rengetegféle fitnesz funkció, amivel nyomon követhetjük az aktivitásunkat.

Bármennyire is hasznos eszközről beszélünk, azért akadnak még hiányosságok. Egy ilyet foltozhat be az AliveCor EKG-ként is funkcionáló, orvosilag elismert Apple Watch óraszíja. A Kardia Band for Apple Watch névre keresztelt óraszíj jelentős áttörésnek számít a proaktív egészségmegőrző okoseszközök körében. Az óraszíj lehetővé teszi viselőjének, hogy mérhesse az EKG-ját bárhol, bármikor. A szíjra integrált érzékelő megérintésével az adatrögzítést máris el lehet kezdeni, melyek azonnal továbbítódnak is a Watch applikáció felé. Az EKG elemzésekor több sarkallatos pontra figyel az alkalmazás. Ilyen a pitvarfibrilláció (a stroke előfutára), amit kifejezetten ezen jelenség detektálására szakosodott algoritmus próbál időben felismerni, és jelezni.

A következő a normál EKG felismerése, amikor a pulzus és a szívritmus normális, a harmadik pedig megmondja, hogy mikor kell a következő felvételt elkészíteni, elősegítve ezzel a minőségi leletek rögzítését az orvosok számára. A felvételek mellé akár hangot is rögzíthetünk, így az EKG készítésének pillanatában tapasztalt tüneteinket is feldiktálhatjuk (erős szívdobogás, koffein bevitel, stb.). Az óraszíjhoz tartozó alkalmazás integrálja a magát a Health applikációba is, így akár ott is nyomon követhetjük az EKG adatokat. Aki esetleg szeretne ilyet, annak számára rossz hír, hogy a pontos megjelenésről még nincs konkrétum, valamikor tavasszal fog forgalomba kerülni.