Dr. Zugló: Kérdés-válasz

2017. augusztus 30.

Tisztelt Dr. Zugló,

72 éves vagyok és sajnos évek óta kellemetlen gyomorpanaszokkal kűzdök. Az évek során hasi ultrahangon háromszor, endoscopos vizsgálaton kétszer, béltükrözésen egyszer és hasnyálmirigy CT-n egyszer jártam. A vizsgálatokon nem találtak semmit, de elviselhetetlen fájdalmam szinte minden nap előjön és ilyenkor rossz a közérzetem, levert vagyok. Rendszeresen mozgok, úszok, ilyenkor a vérnyomásom emelkedik. Erre disopress vérnyomáscsökkentő tablettát szedek, de ezen kívűl más gyógyszert nem szedek.

Várom tanácsaikat.

Köszönettel:

Tisztelt KJ!

A kivizsgálás negativ eredményei megnyugtatóak. A fájdalom jellegét idejét, pontos helyét, kísérő tüneteit tudni kellene a panasz okának tisztázásához.

Üdvözlöm Dr. Zugló

KJ 72

2017. augusztus 12.

Egy olyan kérdéssel fordulnék önökhöz, hogy a dohányzás elhagyása okozhat e alacsony pulzust és pánik szerű tüneteket? 1 hete abbahagytam a dohányzást és semmiféle idegességet vagy stresszt nem érzek azóta csak folyamatos fejfájást plussz amiket leírtam. A vérnyomásom is megemelkedett minimálisan. 
Válaszukat előre is köszönöm!

A dohányzási szokás tud hiányozni. A reflexek, a megszokott rituálék . Ezek, annak aki sok éven át tette, valamilyen pótcselekvést kívánnak. Vannak, akik az evést választják, vannak, akik idegesebbek, de azok teszik helyesen, akik sporttal, vagy egyéb egészséges hobbival pótolják a dohányzási folyamatot.

Önmagában a dohányzás hiánya nem okozza az Ön által leírt panaszokat, de lehet, hogy valamilyen életmódváltás teszi. Ahhoz, hogy erre pontosabb választ adjak, jobban kellene ismernem önt. 

Kérem, keresse fel orvosát, akivel biztosan megbeszélheti a teendőket.

Drukkolok, hogy a leszokás tartós legyen! 

Üdvözlöm: dr. Zugló

Edit

2017. július 12.

T.Doktor! Férjem 78 éves, magas pulzus miatt orvosa a Nebivolol 5mg gyógyszert írta elő naoonta 1szer.Mióta szedi pulzusa 80 alatt van, viszont a diasztolés vérnyomása állandóan 60 és 70 között van, a pulzusnyomása pedig 60 körül, 55-62. Azaz a szisztol

Nem tudom, hogy mit ért ön pulzusnyomáson? Ez egy orvosi szakkifejezés, amit ön hallott valahol? Az értékek, amelyeket közöl, rendben vannak. 

László, 78