Szenvedélybeteg hozzátartozó csoport

Csoport célja: 
A szenvedélybeteg hozzátartozók támogatása abban, hogy a szerhasználó (alkohol, drog, dohányzás, gyógyszer, játék, internet stb.) hozzátartozójával szemben hogyan viszonyuljon, milyen technikákat alkalmazzon, ami a szerhasználat felhagyásához vezethet. Együtt gondolkodunk azon, hogy mely dinamikák tartják fent a szenvedélybeteg működését, és mik azok, amik változásra ösztönzik.  

Kiknek ajánljuk?  
-    Tart attól, hogy ha felidegesíti hozzátartozóját, ő majd rögtön leissza magát vagy az addikciójának a tárgyához nyúl? 
-    Szeretne segíteni szenvedélybeteg családtagján, barátján, de nem tudja, hogyan kezdjen hozzá?
-    Esetleg Ön az, aki mindennel törődik, mindent kézben tart, mivel partnere már nem képes erre?
-    Sokszor érzi úgy, hogy bármennyire is próbál szenvedélybeteg hozzátartozójára hatni, mindig kudarcot vall?
-    Szeretné motiválni hozzátartozóját abban, hogy függőségét abbahagyja?
Ha ezekre igen a válasz, akkor várjuk szenvedélybeteg hozzátartozó csoportunkban. (Egyszóval mindenkinek, mert minden családban található szerhasználó hozzátartozó.)

Miért ajánljuk? 
Az alkoholizmus vagy bármely szenvedélybetegség családi betegség, hiszen a teljes családi rendszert érinti. Ez azt jelenti, hogy a szerfüggő családjában maguk a hozzátartozók is szenvednek saját függőségüktől. Érzéseiket háttérbe szorítják, szenvedélybeteg hozzátartozójuk állapota válik a legfontosabbá számukra, neki rendelik alá életmódjukat. Más önsegítő csoportokhoz hasonlóan úgy látjuk mi is, hogy a család többi tagjának is sok feszültséggel jár az a változás, amikor a szerhasználó leteszi a függésének tárgyát. Kezdetben ijesztő lehet az ezzel járó bizonytalanság, és ahhoz is idő kell, hogy a család bízni tudjon a józanodó alkoholbetegben. 
Ha szeretne Ön is változást hozni életébe, jöjjön el csoportunkba! 


Bejelentkezés a ZEFI elérhetőségein: zefi@zesz.hu, +361 469-3895